Cum alegi pâinea ?

Criteriile după care alegem pâinea sunt, în mare parte, individuale - preferinţe de gust, de formă, de culoare…

Dincolo de acestea, însă, există un lucru de care orice pâine care se respectă şi ne respectă ar trebui să ţină seama - pâinea este un aliment şi, ca toate alimentele, trebuie să fie nu doar hrănitoare şi gustoasă, ci şi sănătoasă.

Ce să cauţi când cumperi o pâine ?

E simplu !

  • un conţinut cât mai mare de făină integrală, făină neagră, făină graham, făină de secară, tărâţe, fibre alimentare, vitamine şi minerale, acizi graşi polinesaturaţi Omega 3
  • cât mai puţine ingrediente artificiale (conservanţi, aditivi, coloranţi) şi un conţinut cât mai scăzut de sodiu

exemplu czeInformaţii nutriţionale

Etichetarea nutriţională se poate face în mai multe moduri: cel care are ca şi etalon DZR (Doza Zilnică Recomandată) şi cel care are ca şi etalon CZE (Cantitatea Zilnică Estimată) sau GDA (Guideline Daily Amount).